Огласна табла

Известувањa / Соопштенија

Почитувани колеги,

Ве известуваме дека хуманитарната акција “Подај рака – стопли срце” продолжува до 29.10.2018 (понеделник)!  Хуманитарната акција е со цел собирање на зимска облека и обувки за оние на кои им е најпотребно! Покрај тоа, добредојдени би биле и стари ќебиња кои ќе им помогнат на нашите четириножни бездомни пријатели полесно да ги поднесат ниските темератури. Сите вие кои сакате да помогнете, секој ден од 15.10-29.10.18, oд 10-12ч. може да донирате во Студентската канцеларија во просториите на Факултет за Ветеринарна медицина – Скопје. Да бидеме хумани!

Почитувани студенти,

На деновите 25.10 и 26.10.2018 (четврток и петок) од 13 до 15 часот во Универзитетската клиника при ФВМ-С ќе се одржи првата едукативна работилница организирана од Интернационалната ветеринарна студентска организација Скопје, на тема: ,,Лабораториска дијагностика со примена во клиничката пракса кај мали животни.” Работилницата ќе се состои од практичен и теоретски дел. Практичниот дел опфаќа: Земање и манипулација со примероци (преаналитичка фаза) и анализа на примероците (аналитичка фаза), а теоретскиот дел – Интерпретација на резултатите во клиничката пракса (постаналитичка фаза) и интерпретација преку клинички случаи. Координатор на работилницата е доц. д-р. Ирена Целеска.

Можете да се пријавите на ivsamacedonia1@gmail.com. Потребно е да напишете ваше име и презиме, година на студии и одбран ден за учество во работилницата од понудените два датума. Вкупниот број на студенти изнесува 24 студенти (по 12 студенти во една работилница).

Ви благодариме.

                                                          Претседател:

                                                               Ивана Арсовска

Координатор за едукација:

                                                                        Борис Димитриевски

Јавна одбрана на дипломскиот труд под наслов: Цитолошка дијагностика на естрогено зависни тумори на млечна жлезда кај кучки во комбинација со хематолошки и биохемиски резултати, изработен од Марија Ѓорѓиевска, број на индекс 1209, на ден 19.10.2018 година во 12 часот, во просториите на предавална 2. Јавната одбрана ќе се изврши пред Комисијата во состав:

1. доц. д-р Ирена Целеска (ментор)
2. проф. д-р Игор Улчар (член)
3. доц. д-р Ксенија Илиеска (член)

Продекан за настава,
проф. д-р Игор Улчар

Одлуката и известувањето можете да ги видите овде.

Loading...

Резултати од континуирани проверки

Пријави се за примање на известувања за нови објави од нашата веб страна

Име *

Е-пошта *