Огласна табла

Известувањa / Соопштенија

Се известуваат студентите на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје дека колоквиумите од Општиот и Специалниот дел по предметот Фармакологија во испитниот рок јуни-јули ќе се одржи на 21.07.2020 год. (вторник) со физичко присуство во дворот на факултетот (покрај предавална 1) со почеток во 9:30 часот. Заради почитување на мерките за заштите од COVID-19 студентите со себе задолжително да носат маска.

Од предметниот наставник

    Проф. д-р Ромел Велев

Врз основа на позитивните оценки на сите три члена на Комисијата за прегледување и оценување на напишаниот дипломски труд (Одлука на продеканот за настава бр. 0901-975 од 14.07.2020) продеканот за настава одобрува и закажува

 

ЈАВНА ОДБРАНА

на дипломскиот труд под наслов: Дијагностика и диференцијална разлика помеѓу бенигни и малигни тумори на млечна жлезда, изработен од Ивана Стаменковска, број на индекс 1262, на ден 23.07.2020 година во 10 часот, во просториите на предавална 2. Јавната одбрана ќе се изврши пред Комисијата во состав:

  1. проф. д-р Трпе Ристоски (ментор)
  2. проф. д-р Ирена Целеска (член)
  3. проф. д-р Игор Улчар (член)

Почитувани,

Поради ситуацијата со COVID-19 вирусот и тековните испитни сесии, Ве известуваме дека, датумите на пријавување за учество на конференцијата и испраќање на труд ги пролонгираме за еден месец.

15.08.2020 – пријава за учество на конференцијата со испраќање на апстратк;
15.09.2020 – испраќање на труд

Линк за пријавување:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc4Iye1Ut0f-lu0mJ…/viewform

Дополнителни документи за конференцијата на следниот линк:
https://mailchi.mp/b09dcab6cea7/naucnikonferencii

СКГКП-Повик

Ве очекуваме

Врз основа на позитивните оценки на сите три члена на Комисијата за прегледување и оценување на напишаниот дипломски труд (Одлука на продеканот за настава бр. 0901-974 од 14.07.2020) продеканот за настава одобрува и закажува

 

ЈАВНА ОДБРАНА

на дипломскиот труд под наслов: Примена на ембриотрансферот како метода за подобрување на генетскиот потенцијал кај млечни крави во РСМ  изработен од Мартин Буровски, број на индекс 1192, на ден 21.07.2020 година во 11 часот, во просториите на предавална 2. Јавната одбрана ќе се изврши пред Комисијата во состав:

  1. проф. д-р Бранко Атанасов (ментор)
  2. проф. д- Никола Адамов (член)
  3. проф. д-р Тони Довенски (член)

Одлуката и соопштението можете да ги видите тука.

Резултати од континуирани проверки

Пријави се за примање на известувања за нови објави од нашата веб страна