ПОТПИШАНА ЗАЕДНИЧКА ДЕКЛАРАЦИЈА И ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА СО ВЕТЕРИНАРНИТЕ ФАКУЛТЕТИ ВО РЕГИОНОТ  

На 22 септември 2023 година делегација од Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје претставувана од деканот проф. д-р Лазо Пендовски, продеканите проф. д-р Ксенија Илиевска, проф. д-р Искра Цветковиќ и доц. д-р Мирослав Ќосевски, како и Раководителот на Институтот за Прочитај повеќе …

Конкурс за упис на студенти на прв и втор циклус интегрирани студии по Ветеринарна медицина – втор уписен рок 2023/2024

Почитувани идни студенти, Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на прв и втор циклус интегрирани студии на студиската програма – Ветеринарна медицина на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, ве известуваме Прочитај повеќе …

Конкурс за запишување на студенти на трет циклус – докторски студии на студиксите програми Ветеринарна медицина и Безбедност на храна на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје во академската 2023/2024 година

Ве известуваме дека објавен е Конкурсот за запишување студенти на трет циклус – докторски студии на студиските програми на УКИМ во академската 2023/2024 година. Рокови за пријавување и запишување на кандидатите: Рок за пријавување и запишување Прв уписен рок Втор Прочитај повеќе …

Конкурс за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“во Скопје, во учебната 2023/2024 год.

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје распишува Конкурс за запишување студенти  на  втор циклус студии во учебната 2023/2024. Рокови за пријавување и запишување:     Прв уписен рок Втор уписен рок Пријавување на кандидатите 02 до 13.10.2023 05 до 16.02.2024 Запишување Прочитај повеќе …

УПИСИ НА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ ПО ВЕТЕРИНАРАНА МЕДИЦИНА

Отворен е Конкурсот на уписи на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје на интегрирани студии, студиска програма за Ветеринарна медицина. Пријавување на нови студенти на првиот уписен рок е на 30 и 31 август 2023 година преку електронска регистрација на Прочитај повеќе …

БЕСПЛАТНИ КЛИНИЧКИ И ОРТОПЕДСКИ ПРЕГЛЕД КАЈ ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ

Почитувани сопственици на домашни миленици, Почнувајќи од 16-ти Август до 29-ти Септември 2023 година, Универзитетската ветеринарна болница при Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје, ќе врши бесплатни клинички и ортопедски прегледи на домашните миленици, со цел навремено откривање на бројни Прочитај повеќе …

Конкурс за запишување на студенти на прв + втор циклус интегрирани студии на ФВМ-С во учебната 2023/2024

Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на прв и втор интегриран циклус студии на студиската програма Ветеринарна медицина на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2022/2023 година, пријавувањето на кандидатите за Прочитај повеќе …

На Факултетот за Ветеринарна Медицина се одржа првата работилница за егзотичните животни!

Работилницата за егзотични животни беше вистинско освежување за нашите студенти и присутни. Студентите преку предавањата на Ненад Димковски, студент на нашиот факултет, се запознаа со неговата страст кон егзотичните животни и искуствата од неговите истражувања. Проф. д-р Данијела Хорватек Томиќ, Прочитај повеќе …

Научното списнаие Macedonian Veterinary Review доби Impact Factor   од  Clarivate Analytics – Web of Science

Научното списание и официјална публикација на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје “Macedonian Veterinary Review” успешно го заврши процесот на евалуација кај престижната Clarivate Analytics – Web of Science Core Collection и Прочитај повеќе …

КОНКУРС ВО РАМКИТЕ НА ПРОГРАМАТА ERASMUS+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ ЗА АКАДЕМСКАТА 2023/2024 ГОДИНА

Се известуваат студентите на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје дека Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распиша конкурс за доделување стипендии за индивидуална мобилност во летниот семестар на академската 2023/2024 година преку програмата ЕРАЗМУС+ K103.  Конкурсот трае до 5 октомври 2023. Подетални информации за конкурсот може Прочитај повеќе …