Реколоквирање по предметите Општа патологија, Специјална патолошка морфологија и Судска ветеринарна медицина

Испитот по предметот Oпшта патологија ќе се одржи на 02.07.2018 год. со почеток во 09.оо часот. Испитот по предметот Специјална патолошка морфологија ќе се одржи на 02.07.2018 год. со почеток во 13.оо часот. Испитот по предметот Судска ветеринарна медицина ќе се одржи на Прочитај повеќе …

Известување за ангажирање на лица на ФВМ-С

Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје има потреба од ангажирање на шест (6) лица врз оснаова на авторски договор на определно време до 31.12.2018 година за работни места со средно и високо образование и Прочитај повеќе …

Известување за испитот по предметот Сточарство

Се известуваат студентите на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје дека испитот по предметот Сточарство во вториот испитен рок во учебната 2017/2018 год. ќе биде одржан на 11.06.2018 год. (понеделник) со почеток во 08:30 часот.   Катедра за сточарство Доц. Прочитај повеќе …

Пријавување на испити за трет испитен рок (август-септември)

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испитите за третиот испитен рок (август-септември), ќе се одвива од 02-06.07.2018 година. За пријавување на испит потребно е пријава за испит од книжара и администравина такса од 50 денари уплатена во банка или пошта. Прочитај повеќе …

CEEPUS – Соопштение

Се известуваат професорите, соработниците и студентите на Факултетот за ветеринарна медицина дека во академската 2018/2019 година преку програмата за размена на професори, соработници и студенти – CEEPUS, може да конкурираат на Факултетите за ветеринарна медицина за следните места: Загреб – Прочитај повеќе …

Успешно реализиран „20-ти Интернационален Научно-истражувачки Ветеринарно-медицински конгрес за студенти” при Факултетот за ветеринарна медицина во Истанбул, Турција

Во периодот од 03-05 мај 2018 година беше оддржан ,,20-ти Интернационален Научно Истражувачки Ветеринарно Медицински Конгрес за студенти” при Факултетот за ветеринарна медицина во Истанбул, Турција, од страна на 3 студенти на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје. Димитар Божиновски, Прочитај повеќе …

Денови на вашето милениче

Почитувани љубители на животни и драги сопственици на домашни миленици! Со радост ве покануваме заеднички да одбележиме ДЕНОВИ НА ВАШЕТО МИЛЕНИЧЕ во сабота – 12.05.2018, во Градски парк (Школка)! Факултетот за Ветеринарна медицина – Скопје заедно со студентската организација IVSA Прочитај повеќе …

Соопштение за заверка на летниот семестар во 2017/2018 година

Заверката на летниот семестар во учебната 2017/2018 година ќе биде од 21-25.05.2018 година. Потребни документи за заверка се: Индекс со сите собрани потписи од предметните професори за тековниот семестар Пополнет формулар за заверка на семестарот со уплатница за административна такса Прочитај повеќе …

Отворен ден – Запознајте го УКИМ

На 5.5.2018 година од 10:00 до 17:00 часот се организира отворен ден на Универзитетот „Св Кирил и Методиј“. Централниот настан е предвиден на Кампусот на техничките факултети, каде што ќе бидат сместени штандовите на факултетите. И оваа година ФВМ-С е Прочитај повеќе …

Соопштение – Универзитетската ветеринарна болница

Почитувани клиенти, Ве известуваме дека Универзитетската ветеринарна болница, при ФВМ Скопје, почнува со работа од денес, 23.04.2018 (понеделник) со редовно работно време. Се извинуваме за задоцнувањето и благодарни сме за вашето разбирање.   Со почит, Универзитетска ветеринарна болница