Испит по Хемија – јануарско-февруарска испитна сесија

Испитот по Хемија во јануарско-феврураската испитна сесија ќе се одржи на: 07.02.2020 год. во 10:00 часот во предавална 1 – Стехиометрија 15.02.2020 год. во 10:00 часот во предавална 1 – Хемија За испитот по Хемија студентите задолжително да носат калкулатор. Read More …

Термини за испит и реколоквирање по Општа, Специјална и Судска

ТЕРМИНИ ЗА ИСПИТ И КОЛОКВИУМ Испитот по предметот ОПШТА ПАТОЛОГИЈА ќе се одржи на 5.2.2020 год. со почеток во 10.оо часот. Испитот по предметот СПЕЦИЈАЛНА ПАТОЛОШКА МОРФОЛОГИЈА ќе се одржи на 6.2.2020 год. со почеток во 10.оо часот. Испитот по Read More …

Известување од Катедрата за биохемија и биологија на клетка

Се известуваат студентите кои ќе полагаат усен испит по предметите: биологија на клетка, биохемија и клиничка биохемија во јануарската испитна сесија, дека испитот место на 24 јануари, ќе се оддржи на 27 јануари 2020 год. (понеделник) со почеток во 10.00 Read More …

Јавна одбрана на докторска дисертација – Ширибан Рамани

Во согласност со одлуката на Наставно – научниот совет на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје бр. 0202-2193/2 од 23.12.2019 година, соопштуваме дека На ден 30.12.2019 година (понеделник) со почеток во 11 часот во просториите на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, Read More …

Новогодишен хуманитарен базар за собирање на средства за бездомните животни

  Интернационалната Ветеринарна Студентска Асоцијација – IVSA – Скопје Ве поканува на Новогодишен хуманитарен базар за собирање на средства за бездомните животни.   На настанот ќе учествуваат изложувачи кои од секој продаден производ ќе одделат процент за хуманитарна цел.   Read More …

Пријавување на испити за првиот испитен рок

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за првиот испитен рок е од 16.12.2019 година до 26.12.2019 година. За пријавување на испит е потребна пријава за испит од книжара. Ве молиме навремено да ги доставите пријавите за испит, за истите Read More …

Предавање од гостин професор – проф. д-р Владимир Нешиќ од Катедрата за судска ветеринарна медицина при Факултетот за ветеринарна медицина во Белград

Се известуваат студентите од V година дека на 12.12.2019 год. (четврток) од 12 до 14 часот во Предавална 1 на ФВМС ќе гостува проф. д-р Владимир Нешиќ од Катедрата за судска ветеринарна медицина при Факултетот за ветеринарна медицина во Белград, Read More …

Записници од работата на изборната комисија за спроведување на изборите за членови и претседателот на Факултетското студентско собрание при ФВМС за период од 1 година

Објавени се Записници од работата на изборната комисија за спроведување на изборите за членови и претседателот на Факултетското студентско собрание при ФВМС за период од 1 година и можете да ги погледнете тука: ЗАПИСНИК од работата на Изборната комисија за Read More …

Визитинг наставници од Загреб

Се известуваат студентите од IV и од V година дека во периодот од 26 до 29 ноември 2019 година на ФВМС ќе престојуваат визитинг-наставниците од Ветеринарниот факултет во Загреб проф. д-р Ненад Турк (на предметот Заразни заболувања на домашните животни Read More …