Известување од Катедрата за биохемија и биологија на клетка

Се известуваат студентите кои ќе полагаат усен испит по предметите: биологија на клетка, биохемија и клиничка биохемија во јануарската испитна сесија, дека испитот место на 24 јануари, ќе се оддржи на 27 јануари 2020 год. (понеделник) со почеток во 10.00 Прочитај повеќе …

Јавна одбрана на докторска дисертација – Ширибан Рамани

Во согласност со одлуката на Наставно – научниот совет на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје бр. 0202-2193/2 од 23.12.2019 година, соопштуваме дека На ден 30.12.2019 година (понеделник) со почеток во 11 часот во просториите на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, Прочитај повеќе …

Новогодишен хуманитарен базар за собирање на средства за бездомните животни

  Интернационалната Ветеринарна Студентска Асоцијација – IVSA – Скопје Ве поканува на Новогодишен хуманитарен базар за собирање на средства за бездомните животни.   На настанот ќе учествуваат изложувачи кои од секој продаден производ ќе одделат процент за хуманитарна цел.   Прочитај повеќе …

Пријавување на испити за првиот испитен рок

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за првиот испитен рок е од 16.12.2019 година до 26.12.2019 година. За пријавување на испит е потребна пријава за испит од книжара. Ве молиме навремено да ги доставите пријавите за испит, за истите Прочитај повеќе …

Предавање од гостин професор – проф. д-р Владимир Нешиќ од Катедрата за судска ветеринарна медицина при Факултетот за ветеринарна медицина во Белград

Се известуваат студентите од V година дека на 12.12.2019 год. (четврток) од 12 до 14 часот во Предавална 1 на ФВМС ќе гостува проф. д-р Владимир Нешиќ од Катедрата за судска ветеринарна медицина при Факултетот за ветеринарна медицина во Белград, Прочитај повеќе …

Записници од работата на изборната комисија за спроведување на изборите за членови и претседателот на Факултетското студентско собрание при ФВМС за период од 1 година

Објавени се Записници од работата на изборната комисија за спроведување на изборите за членови и претседателот на Факултетското студентско собрание при ФВМС за период од 1 година и можете да ги погледнете тука: ЗАПИСНИК од работата на Изборната комисија за Прочитај повеќе …

Визитинг наставници од Загреб

Се известуваат студентите од IV и од V година дека во периодот од 26 до 29 ноември 2019 година на ФВМС ќе престојуваат визитинг-наставниците од Ветеринарниот факултет во Загреб проф. д-р Ненад Турк (на предметот Заразни заболувања на домашните животни Прочитај повеќе …

Известување за студентите на ФВМС за одржување на изборите на претседател и членови на Факултетското студентско собрание при ФВМС

Се известуваат студентите на ФВМС дека, согласно со Одлуката на Деканот за распишување на избори на претседател и ченови на Факултетското студентско собрание при ФВМС бр. 03-1951 од 30.10.2019 год., изборите на претседател и членови на Факултетското студентско собрание при Прочитај повеќе …

Записник за утврдување кандидати за членови на факултетското студентско собрание на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје

Врз основа на член 37 став 6 од Законот за високото образование (Службен весник на Република Македонија број 82/2018), член 65 од Статутот на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје (Универзитетски гласник бр. 425/2019) и члeн 48 и 49 Прочитај повеќе …