Отворен ден на УКИМ

На 6.4.2017 година (четврток) од 10:00 до 16:00 часот се организира отворен ден на Универзитетот Св Кирил и Методиј“. Централниот настан е предвиден на платото пред ректоратот, каде што ќе бидат сместени штандовите на факултетите. И оваа година ФВМС е Прочитај повеќе …

Предавања за урологија и нефрологија од визитинг професор од Универзитет од Љубљана

Почитувани колеги, во периодот од 03.04.2017 до 07.04.2017 година во Предавална бр.3 на Факултет за ветеринарна медицина во Скопје ќе бидат одржани предавања од страна на проф. д-р. Златко Павлица од Факултетот за ветеринара медицина, Универзитет од Љубљана, Р. Словенија Прочитај повеќе …

Обука за контрола на популацијата бездомни кучиња во Центарот за благосостојба на животните при ФВМС

Центарот за благосостојба при Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, на ден 30.03.2017 година со почеток во 10:00 часот ќе реализира програма за обука за контрола на популацијата на бездомни кучиња која вклучува низа активности кои придонесуваат за ефикасно, хумано Прочитај повеќе …

КОНКУРС за уписи на нови студенти на ФВМ-С во учебната 2016/2017

Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на прв и втор интегриран циклус студии на студиската програма Ветеринарна медицина на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2016/2017 година, пријавувањето на кандидатите за Прочитај повеќе …