Заеднички собир Вет-Истанбул група и Денови на ветеринарна медицина

Драги колеги, пријатели и учесници,

Со задоволство ве покануваме на заедничкиот собир на 5-тиот меѓународен Конгрес на групацијата Вет-Истанбул и 8-миот Меѓународен научен собир “ДЕНОВИ НА ВЕТЕРИНАРНАТА МЕДИЦИНА 2018” кој ќе се одржи во Охрид, Р. Македонија, од 23 до 27 септември, 2018 година. Охрид е мал туристички град кој се наоѓа на ридско крајбрежје на Охридското Езеро на југозападниот дел на Република Македонија со најдлабока културна историја на човечкиот род.

Оваа година ќе ни биде чест да ги одржиме двата собира, со цел да ја поттикнеме научната и академската соработка меѓу истражувачите и ветеринарните образовни институции (ВОИ), преку промовирање на различни аспекти на ветеринарната медицина и нивната вредност за јавното добро.

Настанот е наменет да биде атрактивен за сите истражувачи, ветеринари, официјални ветеринари, професори, доктори на науки и пост-докторски студенти, кои нудат одлична можност да разговараат за предизвиците и тековните проблеми во ветеринарното образование и науката.

Состанокот ќе го задржи вообичаениот популарен формат, вклучително и голем број поканети пленарни предавачи, кратки презентации и постерски презентации. Научната програма ќе содржи голем број професионално презентирани излагања, избрани од Комитетот засновани на научна важност и новина на следните теми: здравјето на животните, благосостојбата на животните и репродукцијата, како и јавното здравство и безбедноста на храната.

Искрено се надеваме дека ова ќе биде единствена можност за презентирање на вашата неодамнешна истражувачка работа и резултати. Дополнително, преку настаните за вмрежување и создадената интелектуална атмосфера, ќе можете да се запознаете, разговарате и разменувате идеи со вашите нови и стари колеги од различни области. Накратко, овие денови ќе отворат нови хоризонти и ќе ја исполнат вашата работа со идеи, пријатели и уживање.

Со нетрпение Ве очекуваме да Ве поздравиме во Охрид оваа година!

Организацискиот комитет,
Заеднички меѓународен научен собир
Вет-Истанбул група и Денови на ветеринарната медицина 2018

За повеќе информации посетете не на: dvm-vetist.com