Прв академски час на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје

Деканот на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје, Проф. д-р Лазо пендовски, свечено ги додели индексите на новите бруцоши запишани во учебната 2020/2021 година. На чинот присуствуваа професорите и соработниците од Факултетот кои им посакаа услешно студирање на новите студенти.На новозапишаните студенти деканот Проф. д-р Лазо пендовски им ги престави капацитетоте на Факултеот и начинот на студирање.

Од името на наставно-научниот кадар им посака да ја доживеат динамиката на академскиот живот и даа растат во своето осознавање кон науката на ветеринарната медицина што ја избрале за нивна идна професија.