Експертска мисија на ECDC, EFSA и DG SANTE во посета на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје

Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје како водечка високо-образовна и истражувачка институција во државата за тестирањa од областа на Антимикробната отпорност (АМО), беше предмет на евалуација на своите активности од страна на експертска комисија на Европскиот центар за превенција и Read More …

Источно-европска конференција од областа на ветеринарната дерматологија 23-24 февруари, 2024 година

Источно-европската асоцијација за ветеринарна дерматологија во соработка со Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје како локален организационен одбор, ја организираат првата Источно-европска конференција од областа на дерматологијата која ќе се одржи во Хотел Мериот, Скопје во период од 23-24 февруари 2024 година. Read More …

Конкурс за запишување на студенти на втор циклус специјалистички студии во учебната 2023/2024 година

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје распишува Конкурс за запишување студенти  на  втор циклус студии во учебната 2023/2024. Рокови за пријавување и запишување:     Втор уписен рок Пријавување на кандидатите 05 до 16.02.2024 Запишување на кандидатите 20 и 21.02.2024 Read More …

Конкурс за запишување на студенти на трет циклус студии – втор уписен рок 2023/2024 год.

Сите заинтересирани кандидати, документите ги доставуваат со физичко присуство во Службата за студентски прашања на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје, согласно објавените датуми. Рок за пријавување и запишување Втор уписен рок Пријавување на кандидатите 11.12.2023 – 22.12.2023 Објавување прелиминарни листи 28.12.2023 Read More …

ПРОЕКТ ЗА РАЗВОЈ НА ДОМАШНОТО СТОЧАРСТВО

В.д. Деканот на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје, проф. д-р Тони Довенски и Министерот за земјоделие, шумарство и водостопанство г-дин Љупчо Николовски во просториите на Факултетот, остварија средба за долгорочна соработка и финансиска подршка преку програмата за рурален развој за набавка Read More …

ОТВОРЕН ДЕН НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ

Драги матуранти, наши идни студенти! ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 1 декември 2023 во периодот од 10-12 часот и 12-14 часот, со физичко присуство на секој од факултетите Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, Read More …

Промотивна работилница за активностите на Лабораторија за хигиена на животните и заштита на животна средина

Промотивна работилница за активностите на Лабораторија за хигиена на животните и заштита на животна средина се одржа на Факултетот под водство на доц. Д-р Мирослав Ќосевски. Во рамките на проектот „Опремување и оспособување на Лабораторија за хигиена на животни и заштита Read More …

Одржана Втората меѓународна работилница за регенеративна медицина, 13-14 Октомври 2023 год.

На 13 и 14 октомври 2023 година, на Факултетот за ветеринарна медицина сеодржа втора по ред меѓународна работилница за регенеративна медицина на тема:Научна и клиничка примена на терапија со матични клетки и плазма збогатена сотромбоцити (ПЗТ) во ветеринарната пракса (2nd Read More …

ОДРЖАН ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА-СКОПЈЕ

На 02.10.2023 год., в.д. Деканот на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје проф. д-р Тони Довенски им посака топло добредојде на новозапишаните студенти и со свечено доделување на индексите, ја отвори новата учебна 2023/2024 година. В.д. Деканот им го честиташе уписот на Read More …

Конкурс за упис на студенти на прв и втор циклус интегрирани студии по Ветеринарна медицина – трет уписен рок 2023/2024

Почитувани идни студенти, Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на прв и втор циклус интегрирани студии на студиската програма – Ветеринарна медицина на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, ве известуваме Read More …