Соопштение – Прв школски час на ФВМС

Се известуваат студентите од 1 година дека првиот школски час ќе се одржи на 05.10.2020 година со почеток во 11.00 часот на отворен простор во дворот на Институтот за репродукција и биомедицина на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје каде Деканот на Факултетот проф. д-р Лазо Пендовски ќе ја презентира наставната програма и распоредот за настава.

Студентите ќе бидат запознаени со начинот на изведување на наставниот процес согласно одлуките на органите на управување на Факултетот и Универзитетот.

Студентите и останатите присутни задолжително мора да носат заштитни маски.

За состанокот се превземени сите безбедносни мерки и соодветен распоред со минимално растојание од 2.5м согласно мерките на Владата и Кризниот штаб на ФВМС.

Соопштението можете да го превземете тука.