Настан: Запознај го УКИМ

Се известуваат средношколците дека во просториите на Филозофски факултет на 2.11.2019 год. (сабота) од 11.00 до 16.00 часот ќе одржи настанот „Запознај го УКИМ“ во организација на здружението на граѓани „Младите можат“. На овој настан Факултетот за ветеринарна медицина – Read More …

Свечено доделување на дипломи на диплимираните студенти на Факултетот во академската 2018/2019 година

Почитувани дипломци, Ве известуваме дека на 15.11.2019 год. (петок) со почеток во 12.00 часот во амфитеатарот (Предавална 2) на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје ќе се одржи свеченото доделување на дипломи на диплимираните студенти на Факултетот во академската 2018/2019 Read More …

Одлука за распишување избори на претседател и членови на Факултетското студентско собрание на ФВМ-С

Врз основа на член 114, а во врска со член 37 став 6 од Законот за високото образование (Службен весник на Р.М. бр. 82/2018), член 65 од Статутот на УКИМ во Скопје и член 49 од Статутот на ФВМ-С во Read More …

Јавна одбрана на дипломски труд – Димитар Божиновски

Врз основа на позитивните оценки на сите три члена на Комисијата за прегледување и оценување на напишаниот дипломски труд (Одлука на продеканот за настава бр. 0901-1822 од 14.10.2019) продеканот за настава одобрува и закажува ЈАВНА ОДБРАНА на дипломскиот труд под Read More …