ПРОЕКТ ЗА РАЗВОЈ НА ДОМАШНОТО СТОЧАРСТВО

В.д. Деканот на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје, проф. д-р Тони Довенски и Министерот за земјоделие, шумарство и водостопанство г-дин Љупчо Николовски во просториите на Факултетот, остварија средба за долгорочна соработка и финансиска подршка преку програмата за рурален развој за набавка Прочитај повеќе …

ОТВОРЕН ДЕН НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ

Драги матуранти, наши идни студенти! ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 1 декември 2023 во периодот од 10-12 часот и 12-14 часот, со физичко присуство на секој од факултетите Ќе бидат презентирани студиските програми на факултетите, Прочитај повеќе …

Одлука за распишување избори за членови и претседател на ФСС

Почитувани студенти, Ве известуваме дека изборите за претседател и членови на Факултетското студентско собрание ќе се одржат на 11.12.2023 (понеделник),  во Компјутерската училница на ФВМС, со тајно гласање во период од 10 до 14 часот. Во прилог е одлуката за Прочитај повеќе …

Соопштение за доделување на дипломи

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 14.11.2023 год. (вторник) со почеток во 12:00 часот, во предавална 1 на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје, ќе се одржи свечена промоција на дипломираните студенти. Повеќе информации во врска со настанот, може да Прочитај повеќе …

Известување за Career Transition Support

Студурате на македонски државен универзитет? Сакате да се стекнете со практично искуство за да ги подобрите вашите вештини и шанси за вработување? Тогаш оваа програма е за вас! Со задоволство, ви ја претставуваме Career transition support програмата за практикантска работа Прочитај повеќе …