Јавна одбрана на докторска дисертација – Александар Јаневски

Во согласност со одлуката на Наставно – научниот совет на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје  бр. 0202- 851/5 од 29.06.2021 година, соопштуваме дека             На ден 16.07.2021 година (петок) со почеток во 11 часот во просториите на Факултетот за Прочитај повеќе …

Јавна одбрана на докторска дисертација – Ѓулаи Алија

Во согласност со одлуката на Наставно – научниот совет на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје  бр. 0202- 851/4 од 29.06.2021 година, соопштуваме дека             На ден 12.07.2021 година (понеделник) со почеток во 11 часот во просториите на Факултетот за Прочитај повеќе …

Термин испит и реколоквирање општа и специјална патологија и судска медицина

СООПШТЕНИЕ ДОПОЛНИТЕЛЕН ТЕРМИН Испитот по предметот ОПШТА ПАТОЛОГИЈА ќе се одржи на 14.7.2021 год. Испитот по предметот СПЕЦИЈАЛНА ПАТОЛОГИЈА ќе се одржи на 15.7.2021 год. Испитот по предметот СУДСКА ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА ќе се одржи на 16.7.2021 год. Пријавување електронски најдоцна Прочитај повеќе …

Докторска дисертација – Ѓулаи Алија

Наставно-научниот совет на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, со Одлука број 0202-437/8, донесена на седницата одржана на 16.4.2021 година, формираше Комисија за оцена на докторската дисертација на кандидатката Ѓулаи Алија, магистер по фармација, со наслов „Мултирезидуална анализа на антибиотици Прочитај повеќе …

Пријавување на испити за трета испитна сесија 2020/2021 (август-септември)

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за третиот испитен рок (август-септември) ќе трае од 01.07.2021-09.07.2021 година. За да се пријави испит потребно е  Пријава за испит ( се купува во книжара), целосно пополнета се остава во Службата за студентски Прочитај повеќе …

Испит по Хемија

Се известуваат студентите кои ќе го полагаат испитот по Хемија на 16.06.2021 година, дека поради зафатеност на предавалните, испитот наместо во 13:00 часот, ќе започне во 14:00 часот, во предавална 1. Проф. Д-р Зехра Хајрулаи-Муслиу

Испит – Биостатистика – Јунска испитна сесија

Почитувани студенти, Испитот по предметот БИОСТАТИСТИКА ќе се одржи на 23.06.2021 год. со почеток во 10.00 часот. Испитот ќе се одржи со физичко присуство. Студентите со себе задолжително да носат маска и да ги почитуваат мерките за заштита од COVID-19. Пријавување електронски најдоцна до 21.06.2021 год. на следната Прочитај повеќе …