Конкурс за запишување студенти на трет циклус – докторски студии на студиските програми на УКИМ во академската 2021/2022 година

Ве известуваме дека објавен е Конкурсот за запишување студенти на трет циклус – докторски студии на студиските програми на УКИМ во академската 2021/2022 година. Во согласност со Законот за високото образование (Службен Весник на РСМ, бр. 82 од 08.05.2018), Правилникот Прочитај повеќе …

Конкурс за запишување на студенти на втор циклус специјалистички студии на ФВМ-С во учебната 2021/2022

Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на втор циклус специјалистички студии на студиската програма „Безбедност и квалитет на храна“ (специјалистички студии) на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2021/2022 година, пријавувањето Прочитај повеќе …

Конкурс за запишување на студенти на прв + втор циклус интегрирани студии на ФВМ-С во учебната 2021/2022

Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на прв и втор интегриран циклус студии на студиската програма Ветеринарна медицина на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2021/2022 година, пријавувањето на кандидатите за Прочитај повеќе …

Обука за компетентност за спроведување на тест за социјализација на кучињата

Датум: 07.06.2021 Време: 09:30 – 17:00 часот Локација: Предавална 2 –  Центар за благосостојба на животните, Факултет за ветеринарна медицина Скопје Тестови за социјализација на кучињата се користат, за проценка на темпераментот и степенот на агресивност кај кучињата, тестирање на Прочитај повеќе …

Распоред за полагање на предметите на Kатедрата за биохемија и биологија на клетка во Јунската испитна сесија 2021

Согласно годишнот распоред за полагање на испитите во академската 2020/2021 година, испитите ќе се полагаат по следниот распоред: Биологија на клетка 3.06.2021 (практичен испит) 11.06.2021 (завршен испит) Биохемија 3.06.2021 (практичен испит) 11.06.2021 (усен испит) Клиничка биохемија 7.06.2021 (практичен испит) 11.06.2021 Прочитај повеќе …

Термини за испит – Патологија, Судска Ветеринарна медицина

Испитот по предметот ОПШТА ПАТОЛОГИЈА ќе се одржи на 16.6.2021 год. Испитот по предметот СПЕЦИЈАЛНА ПАТОЛОГИЈА ќе се одржи на 17.6.2021 год. Испитот по предметот СУДСКА ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА ќе се одржи на 18.6.2021 год. Пријавување електронски најдоцна до 11.6.2021 год. Прочитај повеќе …

Термини за испит хемија во јунска сесија 2020-2021

Испитот по хемија во јунската испитна сесија ќе се одржи на ден: 10.06.2021 г. во предавална 1 – Стехиометрија, во 13:00 часот 16.06.2021 г. во предавална 1 – Хемија, во 13:00 часот За испитот по стехиометрија студентите задолжително да носат Прочитај повеќе …

Проект „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ во соработка со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост „Хендимак“, го реализира Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“. Проектот Прочитај повеќе …

Пријавување на испити за јунска сесија 2020/2021

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за јунската сесија ќе трае од 17.05.2021-21.05.2021 година. За да се пријави испит потребно е  Пријава за испит ( се купува во книжара),целосно пополнета се остава во Службата за студентски прашања. Ве молам Прочитај повеќе …

Соопштение за заверка на летниот семестар во 2020/2021 година

Заверката на летниот семестар во учебната 2020/2021 година ќе  биде од 07.06.2021 – 11.06.2021 година. Потребни документи за заверка се: Индекс со сите собрани потписи од предметните професори за тековниот семестар Пополнет формулар за заверка на семестарот (се купува во Прочитај повеќе …