Интерен повик за вклучување во проект за биосигурност на фарми за молзни крави при Катедрата за хигиена на животните и животната средина

Катедрата за анимална хигиена и заштита на животна средина во соработка со уште неколку Катедри при Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје (ФВМС) започнува со имплементација на проектот “NAtional Platform for Improving Biosecurity in Dairy Cattle Farms (NAPIB)” чија главна Прочитај повеќе …

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАВЕРКА НА ЗИМСКИОТ И ЗАПИШУВАЊЕ НА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Се известуваат студентите дека заверката на предметите од зимскиот и запишувањето на предметите од летниот семестар за учебната 2020/2021 година ќе  биде во следниот термин од 01 февруари до 05 февруари 2021 година. Летниот семестар за почнува на 15 февруари Прочитај повеќе …

Соопштение – Сточарство испит

Се известуваат студентите на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје дека испитот по предметот Сточарство во јануарско-февруарскиот испитен рок ќе биде одржан на 09.02.2021 год. (вторник) со физичко присуство во предавална 2 на Факултетот со почеток во 11:00 часот. Катедра Прочитај повеќе …

Соопштение Сточарство континуирана проверка

Се известуваат студентите на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје дека првата и втората континуирана проверка по предметот Сточарство ќе биде одржана на 28.01.2021 год. (четврток) со физичко присуство во предавалната 2 на Факултетот со почеток во 11:00 часот. Катедра Прочитај повеќе …

Ииспити на Катедрата за Биохемија и Биологија на клетка (јануарско-февруарска испитна сесија, 2021)

Биологија на клетка II. колоквиум – 11 јануари практичен испит – 4 февруари завршен испит – 5 февруари Биохемија практичен испит – 3 февруари завршен испит – 8 февруари Клиничка биохемија практичен испит 1 февруари завршен испит – 2 февруари Прочитај повеќе …