Јавна одбрана на дипломски труд – Ивана Арсовска

Врз основа на позитивните оценки на сите три члена на Комисијата за прегледување и оценување на напишаниот дипломски труд (Одлука на продеканот за настава бр. 0901-1414 од 28.10.2020) продеканот за настава одобрува и закажува   ЈАВНА ОДБРАНА   на дипломскиот Прочитај повеќе …

Покана – Студентска конференција за ГЛОБАЛНИ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ (СКГКП)

Почитувани, Ни претставува огромна чест да Ве поканиме на првата студентска конференција за ГЛОБАЛНИ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ (СКГКП). Во прилог Ви ја испраќаме програмата за конференцијата и линкот за ZOOM. Ве известуваме дека линкот за ZOOM ќе може да го и Прочитај повеќе …

Универзитетската ветеринарна болница почна со работа во новите капацитети на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје

Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје од денес ги става во функција новите капацитети и опрема на Универзитетската ветеринарна болница во земјава. Универзитетската ветеринарна болница сега има на располагање приближно 500м2 простории за вршење Прочитај повеќе …

Прелиминарна листа на пријавени кандидати по конкурсот за 2020/2021 година на трет циклус – докторски студии на студиската програма – Ветеринарна медицина

Прелиминарна листа на пријавени кандидати по конкурсот за 2020/2021 година на трет циклус – докторски студии на студиската програма – Ветеринарна медицина

Известување – Универзитетска ветеринарна болница

Почитувани сопственици на домашни миленици и драги колеги, Ве известуваме дека во периодот од 19.10 (понеделник) до 22.10.2020 година (четврток), Универзитетксата ветеринарна болница, при Факултетот за ветеринарна медицина нема да работи заради преадаптирање на новите просторни капацитети. Универзитетската ветеринарна болница Прочитај повеќе …

Прв академски час на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје

Деканот на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје, Проф. д-р Лазо пендовски, свечено ги додели индексите на новите бруцоши запишани во учебната 2020/2021 година. На чинот присуствуваа професорите и соработниците од Факултетот кои им посакаа услешно студирање на новите студенти.На новозапишаните студенти Прочитај повеќе …

Јавна одбрана на дипломски труд – Иван Матевски

Врз основа на позитивните оценки на сите три члена на Комисијата за прегледување и оценување на напишаниот дипломски труд (Одлука на продеканот за настава бр. 0901-1301 од 02.10.2020) продеканот за настава одобрува и закажува ЈАВНА ОДБРАНА на дипломскиот труд под Прочитај повеќе …