Јавна одбрана на дипломски труд – Виктор Груев

Јавна одбрана на дипломскиот труд под наслов: Компаративна студија за застапеноста и диференцијална дијагноза помеѓу кетозата и кисела индигестија кај говедата во Република Северна Македонија и светот, изработен од Виктор Груев, број на индекс 1145, на ден 11.04.2019 година во 12:30 Прочитај повеќе …

Официјална посета на лабораториските капацитети на ФВМ-С од страна на експерти од Светската Здравствена Организација

На 14 март 2019 година во официјална посета на лабораториските капацитети на ФВМ-С престојуваа експерти на Светската Здравствена Организација (СЗО). Експертскиот тим беше од мисијата за надворешна евалуација за имплементација на меѓународниот здравствен правилник во соработка со Министерството за здравство Прочитај повеќе …

Посета на претседателот на европската федерација на ветеринари (FVE) Д-р Рафаел Лагуенс на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје

На 8 март 2019 година на Факултетот за ветеринарна медицна-Скопје е остварена средба со претседателот на Европската Федерација на Ветеринари  (FVE) д-р Рафаел Лагуенс придружуван од претседателот на Ветеринарната комора  д-р Томислав Николовски. Деканот на ФВМС, проф. д-р Лазо Пендовски Прочитај повеќе …

Работна посета на амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија, Н.Е. Сергеј Александрович Баздникин на ФВМ-С

Амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија, Н.Е. Сергеј Александрович Баздникин во придружба на аташето за култура, образование, наука и спорт при Амбасадата, Михаил Крапива оствариja работна посета на Факултетот за ветеринарана медицина. На средбата со деканот на Факултетот за ветеринарана Прочитај повеќе …