Огласна табла

Известувањa / Соопштенија

Се известуваат професорите, соработниците и студентите на Факултетот за ветеринарна медицина дека во академската 2018/2019 година преку програмата за размена на професори, соработници и студенти – CEEPUS, може да конкурираат на Факултетите за ветеринарна медицина за следните места:

 • Загреб – 1 професор –1 месец
 • Загреб – 1 студент – 3 месеци
 • Загреб – 2 студенти –1 месец
 • Белград – 1 студент – 1 месец
 • Будимпешта – 1 студент – 1 месец
 • Љубљана – 1 студент – 3 месеци
 • Сараево – 1 студент – 1 месец
 • Виена – 1 студент – 1 месец

Сите заинтересирани може да аплицираат до 15.06.2018 на http://www.ceepus.info/

За подетални информации може да се обратат кај Продеканот за наука и меѓународна соработка.

Соопштението можете да го видите тука.

 

Координатор за CEEPUS

Продекан за наука и меѓународна соработка

         Проф. д-р Зехра Хајрулаи – Муслиу

Во периодот од 03-05 мај 2018 година беше оддржан ,,20-ти Интернационален Научно Истражувачки Ветеринарно Медицински Конгрес за студенти” при Факултетот за ветеринарна медицина во Истанбул, Турција, од страна на 3 студенти на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје. Димитар Божиновски, Лина Накевска и Сандра Ташковска беа студентите кои го претставија ФВМ-С со орални презентации од области на анатомија, патофизиологија и благосостојба на домашните животни и тоа:

 • Димитар Божиновски (студент од петта година): “Interpretationn of computer tomography (CT) split images using S10 thin-plastinated anima model” под менторство на: проф. д-р Лазо Пендовски и проф. д-р Влатко Илески од катедрата за Анатомија на домашните животни.
 • Лина Накевска (студент од петта година): “Multimodal Management Aproach in Assaf Sheep Breeding” под менторство на: проф д-р. Игор Улчар и доц. д-р Ирена Целеска од катедрата за Патофизиологија.
 • Сандра Ташковска (студент од втора година): “Circardian behavioral rhytm of dairy cows in loose housing system” под менторство на: проф. д-р Влатко Илески и доц. д-р Мирослав Радевски од катедрата за Благосостојба на домашните животни.

Студентите успешно ги реализираа своите проекти, со што стекнаа искуство на презентирање и презентирачки вештини на повисоко ниво пред јавен и интернационален публицитет, со што одлично го покажаа својот интелектуален капацитет во пишување на абстракти, истражување и изработување на научни трудови, кои ќе им овозможуваат и олеснуваат во работата за понатамошните предизвици.  Пред се, стекнати се контакти од останатите Факултетите за ветеринарна медицина во меѓународните кругови, разменети се контакти и видлива е амбицијата за понатамошна соработка

Почитувани љубители на животни и драги сопственици на домашни миленици! Со радост ве покануваме заеднички да одбележиме ДЕНОВИ НА ВАШЕТО МИЛЕНИЧЕ во сабота – 12.05.2018, во Градски парк (Школка)! Факултетот за Ветеринарна медицина – Скопје заедно со студентската организација IVSA Македонија и град Скопје, Ви подготви многубројни активности за Вас и Вашите миленичиња! Повелете заедно да се информираме и научиме за правилна грижа на Вашите верни пријатели и како до среќно и здраво милениче!

Заверката на летниот семестар во учебната 2017/2018 година ќе биде од 21-25.05.2018 година.

Потребни документи за заверка се:

 1. Индекс со сите собрани потписи од предметните професори за тековниот семестар
 2. Пополнет формулар за заверка на семестарот со уплатница за административна такса од 50 денари.

 

Продекан за настава

                                                                                                      проф. д-р Игор Улчар

Loading...

Резултати од континуирани проверки

Пријави се за примање на известувања за нови објави од нашата веб страна