Обука за контрола на популацијата бездомни кучиња во Центарот за благосостојба на животните при ФВМС

Центарот за благосостојба при Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, на ден 30.03.2017 година со почеток во 10:00 часот ќе реализира програма за обука за контрола на популацијата на бездомни кучиња која вклучува низа активности кои придонесуваат за ефикасно, хумано Прочитај повеќе …

КОНКУРС за уписи на нови студенти на ФВМ-С во учебната 2016/2017

Во согласност со Конкурсот за запишување студенти на прв и втор интегриран циклус студии на студиската програма Ветеринарна медицина на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2016/2017 година, пријавувањето на кандидатите за Прочитај повеќе …