Реализирана прва студентска размена од Интернационалната ветеринарна студентска организација (IVSA)

Во месец Септември, 2017 година, студентите од Факултетот за Ветеринарна медицина – Скопје, официјално го започнуваат своето членство во Интернационалната Ветеринарна Студентска Организација (IVSA). Моментално, во студентската организација членуваат 24 студенти при ФВМ – Скопје. Тимот на IVSA Македонија, активно Прочитај повеќе …

Конкурс за летна студентска пракса/стажирање во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ (KA 103) за учебната 2017/2018 година

Конкурс за летна студентска пракса/стажирање во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ (KA 103) за учебната 2017/2018 година   ЕРАЗМУС+ ДОКУМЕНТИ ЗА СТУДЕНТСКА ПРАКСА/СТАЖИРАЊЕ Student Application Form – Traineeship Learning agreement traineeships Guidelines – Learning agreement traineesh Invitation Letter Europass CV –  Прочитај повеќе …

Дополнителен конкурс за запишување на студенти на трет циклус студии – докторски студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за академска 2017/18 година

Дополнителен конкурс за запишување на студенти на трет циклус студии – докторски студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за академска 2017/18 година   Конкурс за запишување студенти на трет циклус на студии на студиските програми за Ветеринарна Прочитај повеќе …

Потпишан договор за соработка меѓу „Московската државна академија за ветеринарна медицина и биотехнологија – МВА К.И. Скрјабин“ и Факултетот за ветеринарна медицина од Скопје

Делагација од Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје, предводена од Деканот проф. д-р Лазо Пендовски, проф. д-р Велимир Стојковски и проф. д-р Деан Јанкулоски, остварија посета на Федералната државна буџетска образовна институција за високо образование во Москва, каде е потпишан договор за Прочитај повеќе …

Доделени дипломи на 23-та генерација студенти која ги заврши студиите на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје

На 14 Ноември 2017 година, на патрониот ден на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје, деканот проф. д-р Лазо Пендовски, ги додели дипломите на 23-та генерација студенти која ги заврши студиите на Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје. Притоа од Прочитај повеќе …

Потпишан договор за соработка во областа на едукацијата и науката помеѓу Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје и Факултетот за ветеринарна медицина од Истанбул, Р. Турција

На 20 Септември 2017 година Деканот на Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје, проф. д-р Лазо Пендовски и Деканот на Факултетот за ветеринарна медицина од Истанбул, Р. Турција, проф. д-р Гувен Касици, потпишаа билатерален договор за соработка во областа на едукацијата и Прочитај повеќе …

Конкурс Erasmus+ за студентска и академска мобилност 2017/2018

Конкурс за индивидуална мобилност на студенти и наставен кадар за летниот семестар во академската 2017/2018 година ЕРАЗМУС+ ДОКУМЕНТИ ЗА СТУДЕНТСКА МОБИЛНОСТ Erasmus+ Student Application Form Europass CV – модел Learning Agreement for Studies Потврда за пристигнување заминување од високообразовната институција Прочитај повеќе …

Прва награда за орална презентација на студентка Лина Накевска од ФВМ-С, која учествуваше на меѓународната конференција во Загреб со две презентации

Лина Накевска, студентка на петта година на Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, учествуваше на меѓународната конференција „7th International Congress Veterinary Science and Profession“, во Загреб, Хрватска, во периодот од 5.10.2017 до 7.10.2017. Оралната презентација под наслов „Skin Cytology – Прочитај повеќе …

Летна пракса на студенти од ФВМ-С на Факултетот за ветеринарна медицина во Софија, Р. Бугарија

Во периодот од 23-28 јули 2017 година, 4 студенти од Факултетот за Ветеринарна медицина во Скопје со целосна подршка од Факултетот обавија летна практика на Факултетот за ветеринарна медицина во Софија, Р. Бугарија. Практиката беше реализирана на факултетската клиника, како Прочитај повеќе …

Летна пракса на студентите од Факултетот за ветеринарна медицина-Истанбул, Р. Турција на ФВМ-С

Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје и оваа година успешно ја реализираше летната екстрамурална пракса за студентите од Факултетот за ветеринарна медицина од Истанбул, Турција, во периодот од 14-25 август 2017 година. Студентите реализираа практична настава од предклинички и клинички Прочитај повеќе …